fredag den 18. januar 2008

Undskyld, kan du vise mig den nemmeste vej til jobcentret?

Af Finn Williams, adm. direktør, fw@williams.dk

Gerne. Du skal bare møde sent, gå tidligt og holde lang frokostpause, så er du godt på vej!

I dagens Danmark er det ikke verdens største problem at finde et arbejde, og det kræver bare en tur på Ringvej 3, hvor et, efter danske forhold, stort vejarbejde kører trygt og godt, måned efter måned. Jeg er selv daglig gæst på vejen, og det er slående at se hvor lidt energi, der lægges i at udvide vejens fire spor med to mere. På en rigtig god dag vil der på samme tid være ”helt op til” 15-20 mennesker i gang med at grave, betjene mobilen eller flytte det utal af maskiner, som er placeret langs hele sceneriet.
Ringvej 3 er dels et spejl af det land, som skriger på medarbejdere. At de få arbejdere på strækningen så samtidigt har så mange kostbare maskiner stående omkring dem, svarer til at sende to F-16-fly og én pilot til Afghanistan.
Ønsket om at forbedre trafikproblemerne herhjemme er i sig selv prisværdigt nok, men eksekveringen er altså ikke tilsvarende effektiv.

Omkostningerne er da også løbet fra hensættelserne til den nævnte stump vej. Jeg tør ikke tænke på resten af det offentlige Danmarks omgang med resurserne, men som en ny rapport om landets fremtidige infrastruktur beskriver, så skal det nu bl.a. være slut med at smide penge efter ”politiske byggerier”. Fremover skal pengene bruges mere effektivt og der hvor investeringen gør bedst nytte. Nå ja, vi er jo også kommet til 2008 ...

Måske bygherrerne lige skulle sende de danske partier på en lang udflugt til udlandet for at hente et par hundrede arbejdere. Så kunne vi få lagt den asfalt, og danskerne kunne komme på arbejde og slippe for at bruge tiden på at beundre grusbunker og stillestående maskiner.

1 kommentarer:

Anonymous Anonym sagde ...

Den korteste vej til jobcenteret?.

Ja, stop det afdragsfrie lånehelvede, der er ved at sende centralbanker verden over i knæ, og indfør begrænsede lånemuligheder og indfør f.eks. 20-års lån i private boliger.

Bankers og realkreditinstitutters pyramidespil på private boliger er motorvejen for næste generation, der fører direkte til jobcenteret og ned i afgrundens rand.

Den politiske dagsorden, der primært baserer sig på denne læresætning (som Fogh vil have indskrevet i de økonomiske lærebøger som ansvarlig politisk økonomisk styringsmodel): "Send arbejdet til udlandet, og lev af den varme luft, der er pumpet i boliger og brug den som sikkerhed for at optage nye lån til nyt overforbrug af frihjulsværditrukkent miljøsvineri på motorvejene" er 68ernes og til en vis grad folk i 30ernes negative asociale arv til børn og børnebørn i stride strømme.

Den arbejdende del af befolkningen bliver skubbet længere og længere ud på landet og må tilbringe majoriteten af deres fritidsliv i motherfuckerbiler betalt i form af et ophobet gældshelvede for deres egne børn.

Børn, der sidder og rådner op i institutioner mens de venter på at mor og far benzindunster i timevis på vejene inden de kommer og henter dem, er den mest kortsigtede vej til jobcentret - for børnene.

Hvis folk havde råd til at bo i nærheden af deres arbejde og deres børns institutioner, ville der overhovedet ikke eksistere et behov for 4-sporede motorveje ind, til, over, under og ved siden af de store byer.

Derfor er en indsats for betalbare boliger vejen frem - ikke til jobcenteret - men til et renere, roligere og mere harmonisk arbejds- og familieliv uden spildtid på motorveje og sygt spild af menneskelige og fossile ressourcer og afsindigt svineri fra frihjulsværditrukne motherfuckerbiler købt og betalt på næste generations regning.

Spar på tryksværten til 4-farvede glittede reklamespalter, der skal fremme den kulisseopstyltede tilværelse blottet for menneskelighed, og fokuser på de indre værdier, som ikke fremmes ved frihjulsværdier på næste generations regning.

16. februar 2008 kl. 13.48  

Send en kommentar

Abonner på Kommentarer til indlægget [Atom]

<< Start